POH-GGZ informatiebrief
Algemeen
U bent door de huisarts naar de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) verwezen. De POH-GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. De POH-GGZ bespreekt samen met u uw klachten en vragen. Het is mogelijk om over het ontstaan van de klachten te praten en over wat u geprobeerd heeft om van de klachten af te komen of hoe ermee om te gaan. Het eerste gesprek duurt ongeveer 35-40 minuten, een vervolggesprek is 25-30 minuten. Het aantal gesprekken is afhankelijk van verschillende factoren en ligt niet vast, maar is meestal 5-6 gesprekken.
De POH GGZ zal met u onderzoeken of de ondersteuning binnen de praktijk toereikend is en andere mogelijkheden aanreiken wanneer deze passender zijn. Daarbij kunt u denken aan Maatschappelijk Werk, Centrum jeugd en gezin of een verwijzing naar een psycholoog.
Wie
Er zijn 2 POH GGZ werkzaam in de praktijk. Elise Sijrier-Griffioen werkt op de dinsdag, woensdag en donderdag en Inge Kuiper werkt op de dinsdag, woensdag en vrijdag.
Afspraken
Het kan zijn dat bij verwijzing (in overleg met u) een intakegesprek en 2 vervolggesprekken met u worden gepland. Op deze manier kan er continuïteit worden geboden. Wanneer blijkt dat de vervolggesprekken niet nodig zijn zal de POH-GGZ dat met u bespreken.
Niet op afspraak komen
De gesprekken met de POH-GGZ zijn gratis, haar tijd echter kostbaar.
Bij het niet nakomen van de afspraak of niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) of met niet geldige reden afzeggen zal u een rekening ontvangen. De rekening bedraagt €20,00 en moet voor het maken van een nieuwe afspraak binnen de praktijk betaald worden bij de assistenten. Dit kan per pin.
Bij het niet komen op de intake zullen vervolggesprekken uit de agenda worden gehaald. U mag dan zelf een nieuwe intake en vervolgafspraken plannen.
Houd er rekening mee dat er een wachtlijst kan zijn waardoor het enige tijd kan duren voordat u een nieuwe afspraak kan krijgen.
Vriendelijke groeten,
Inge en Elise