Praktijkberichten

Neem telefonisch contact op met de assistente wanneer u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts of luchtwegklachten. Kom dus NIET zonder overleg naar de praktijk, ook niet wanneer u voor andere klachten gezien wenst te worden.

Meest recente praktijkberichten

01-06-2020. Testen op Corona: landelijk telefoonnummer GGD
Per maandag 1 juni is er een landelijk telefoonnummer van de GGD waar u een afspraak kunt maken voor een Coronatest. Deze test kan worden afgenomen wanneer u lichamelijke klachten heeft, met verdenking van Corona. Denk aan benauwdheid, hoesten, snotteren, koorts of plots minder ruiken of proeven. U kunt het afnemen van de test zelf regelen, zonder inbreng van de huisarts. Neem wel contact op met de huisarts wanneer u ernstige klachten heeft of wanneer u tot de risicogroep behoort (ouder dan 70 jaar, zeer veel overgewicht en/of een onderliggende aandoening). Uitslagen zijn binnen 48 uur bekend. Bij een Coronatest wordt er wat slijmvlies weggehaald vanuit de neus en de keel. De lijn is 7 dagen in de week tussen 8.00 uur en 20.00 uur bereikbaar. Telefoonnummer: 0800-1202.

14-05-2020. Kom alleen en op tijd
In verband met beperkte ruimte in de wachtkamer, vragen wij u zoveel mogelijk alleen en op tijd te komen voor een afspraak. Neem alleen een extra persoon mee wanneer u begeleiding nodig heeft. Ook vragen wij u buiten te wachten wanneer u te vroeg aanwezig bent. Hiermee proberen wij drukte in de wachtkamer zoveel mogelijk te voorkomen. Wij werken er aan de afspraken op tijd te laten verlopen. Hartelijk dank!

13-05-2020. Verklaringen omtrent Corona-virus
Ter informatie: een huisarts mag geen verklaringen afgeven rondom bijvoorbeeld aan- of afwezigheid op school of het werk in relatie tot het Coronavirus. Klik op Artsenverklaringen voor meer informatie.

29-04-2020. Wrattenspreekuur woensdag 6 mei op afspraak
Aanstaande woensdag 6 mei hebben wij wel een wrattenspreekuur, maar alleen op afspraak! Wij vragen u dus van tevoren te bellen voor het inplannen van een afspraak. Hartelijk dank.

26-03-2020. Telefonische consulten praktijkondersteuner
De consulten van de praktijkondersteuners GGZ en somatiek vinden alleen nog telefonisch plaats. Wij vragen u bereikbaar te zijn op de afgesproken momenten.

Zijn er vragen of bent u ontregeld in longklachten, bloeddrukwaardes of bloedsuikerwaardes, neem dan contact op met de praktijk: 0318-636369 of via uw account van MijnGezondheid.net

25-03-2020. Bedankt voor de bloemen!
Vandaag zijn we uiterst verrast met prachtige bossen tulpen. Hartelijk dank!

25-03-2020. Artsen in beschermende kleding
Om het risico op verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden, wordt een ieder op de praktijk gezien door artsen in beschermende kleding.

20-03-2020. Telefonische bereikbaarheid
In verband met het inperken van risico op het onderling verspreiden van een eventueel aanwezig Coronavirus, werken sommige assistentes vanuit huis. Een enkele keer leidt dit tot een verminderde telefonische verbinding. Wij vragen u dan opnieuw te bellen. Excuus voor het ongemak.

20-03-2020. Mondkapjes en beschermende middelen; dank!
Er zijn meerdere mensen die langs zijn geweest op de praktijk voor het doneren van mondkapjes of andere beschermende middelen. Wij zijn jullie zeer dankbaar!

18-03-2020. Hooikoorts/Coronavirus
Het hooikoortsseizoen start vroeg dit jaar. Er kunnen wat overlappende klachten zijn met het Coronavirus en het zou ook tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Wij adviseren u om extra op tijd te starten met het nemen van uw hooikoortsmedicatie. Neem telefonisch contact op met de praktijk bij vragen.

18-03-2020. Prikposten lab gesloten.

Tot nader order zijn de prikposten van het lab ziekenhuis Gelderse Vallei alleen open voor spoed. De reguliere labonderzoeken worden dus uitgesteld.

12-03-2020. Bescherming op de praktijk.
Wanneer u koorts en hoestklachten heeft, wordt u op de praktijk ontvangen in beschermende kleding. Dit doen wij om verspreiding via de praktijk zoveel mogelijk te beperken. Wij vragen u in de wachtkamer de algemene hygiëne regels te handhaven. Hoest/nies in de elleboog en desinfecteer uw handen regelmatig. Probeer 1,5 meter afstand te houden van andere patiënten.

Wij vragen u de temperatuur te meten voordat u met de assistente belt.

06-03-2020. Update Coronavirus.
Wanneer u koorts heeft en hoestklachten of benauwdheid verzoeken wij u niet naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact op te nemen met de assistente voor advies.

27-02-2020. Het Coronavirus.
Het Coronavirus kan een longontsteking geven.
Bel ons wanneer alle drie de onderstaande punten van toepassing zijn:

  1. U bent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Noord-Italië geweest óf bij iemand die het coronavirus heeft.
  2. U heeft koorts (38 graden of hoger).
  3. U heeft ook 1 of 2 van deze klachten: hoesten, moeilijk ademhalen.

Ga NIET naar de huisartsenpraktijk of huisartsenpost toe.
Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.
De Huisartsenpraktijk: 0318 – 636369
De Huisartsenpost: 0318 – 200 800 (tijdens avonduren en het weekend).

Kijk voor meer informatie op de website van Thuisarts.nl of de website van het RIVM met de vraag en antwoordpagina van het RIVM.

Met verdere vragen over het coronavirus kunt u telefonisch terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).
Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

01-02-2020. Naamswijziging praktijk.
Huisartsenpraktijk Cihanbeyli is van naam veranderd in Huisartsenpraktijk Ede-Zuid. Allen contactgegevens blijven onveranderd.

22-01-2020. Praktijk gesloten.
De praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe inschrijvingen.

10-05-2019. Mijn Gezondheid.net
Door u op de startpagina van onze website, rechts op het scherm, aan te melden voor Mijn Gezondheid.net, kunt u online afspraken maken, recepten herhalen,  uw dossier en labuitslagen inzien en e-consulten naar de praktijk sturen. Dit alles vanuit één centraal portaal. Zo regelt u uw zorg steeds meer zelf. Bij vragen, bel gerust.

Ga naar Nieuws & Praktijkberichten voor meer berichten of actuele medische informatie.

Dit bericht is geplaatst in info. Bookmark de permalink.